Home    |    Solutions    |    Cattle Flooring

Cattle Flooring - voor vleeskalveren

Het Nooyen Super Coated kalverenrooster - de Nooyen Cattle Floor - is een kwalitatief hoogwaardige rooster voor optimaal comfort en hygiƫne. De speciale coating voelt zacht en warm aan, waarmee het Nooyen Super Coated rooster voor meer dierwelzijn en significant betere resultaten zorgt.

Cattle flooring super coated 001a

Bovendien is de Nooyen Cattle Floor uitvoerig getest op kalverbedrijven met uitstekende resultaten: hoge mestdoorlaat, maximale hygiƫne en diercomfort en minder NH3-emissie.

Duurzaam & optimale vachthygiƫne

De Cattle Floor heeft een stalen, kruislings geweven mat van 8 mm dik. Deze wordt op specificatie van de klant op maat gemaakt en voorzien van een speciale 4-5 mm dikke slijtvaste coating: SUPER COATED.

De Cattle Floor is een vrijdragend rooster. Onderslagbalken (waar mest op blijft liggen) zijn niet meer nodig. Het rooster heeft een mestdoorlaat van maar liefst 50 procent. Kalveren blijven hierdoor schoner zodat kalverhouders altijd goed scoren op vachthygiƫne. Door de speciale coating is dit rooster makkelijk en grondig schoon te maken met een laag waterverbruik.

Cattle score nl

Reductie antibiotica

De goede mestdoorlaat en coating zorgen er ook voor dat er weinig ziektekiemen op het rooster aanwezig zijn. Bij houten roosters kunnen salmonellabacteriĆ«n en oƶcyten (de ā€˜eitjesā€™ van coccidiose) overleven. Aan het Super Coated kalverenrooster hechten geen ziektekiemen waardoor de ziektedruk afneemt en het antibioticagebruik vermindert. Omdat bacteriĆ«n niet in leven blijven op een gereinigde Super Coated kalverenrooster, helpt het rooster ook bij het terugdringen van antibioticaresistentie.

Nooyen test

Lagere NH3 emissie

Ongeveer 30 procent van de totale ammoniakemissie van kalveren komt van het rooster. 70 procent van de emissie ontstaat in de mestkelder. Door het toepassen van de Cattle Floor neemt de vloeremissie met ongeveer 50 procent af. Dit betekent dus 20 procent minder totaalemissie door toepassing van de Cattle Floor.

Preferentie-onderzoek praktijkbedrijf

Preferentie-onderzoek op een praktijkbedrijf met kalveren laat zien dat jonge kalveren duidelijk de voorkeur geven aan de Cattle Floor ten opzichte van een traditioneel houten rooster. Tijdens dit onderzoek kunnen de kalveren zelf kiezen waar ze gaan liggen. Wanneer het houten rooster en de Cattle Floor omgewisseld worden, kiezen de kalveren wederom voor de Cattle Floor.

Onderzoek van studenten van HAS Den Bosch toont aan dat kalveren op de Cattle Floor meer aan zelfverzorging doen dan op een traditioneel houten rooster of een welzijnsrooster met een rubber topping. Dit resultaat betekent dat kalveren zich op een Cattle Floor comfortabel voelen om hun natuurlijk gedrag te vertonen.