Home    |    Technologie

Ontdek de innovatieve technology achter onze Cattle Flooring Solutions.

Super Coated: stalen kern met plastisol dipcoat

Nooyen Super Coated roosters bestaan uit een stalen kern met plastisol dipcoat. Deze coating heeft een bijzonder hoge treksterkte en elasticiteit en daardoor een lange levensduur. 

De “Soft-touch” coating zorgt voor verhoogd comfort en grip. De coating heeft zeer goede water- en vuil afstotende eigenschappen, zorgt voor een goede mestdoorlaat en is eenvoudig schoon te maken. Daarnaast heeft een Nooyen super coated vloer als grote voordeel dat deze vlamdovend/brandvertragend is. 

Nooyen super coated roosters zorgen voor maximale hygiene, hoger dierwelzijn en de beste economische resultaten.

Cattle flooring super coated S9
Fire resistant

NOOYEN FIRE RESISTANT

Het Nooyen Super Coated rooster voldoet aan de brandeisen gesteld in het bouwbesluit én aan onze hoge eisen ten aanzien van de naadloze uitvoering voor de beste hygiëne, welzijn door de zacht aanvoelende coating en een lange levensduur. De Super Coated roosters zijn getest volgens Europese norm EN 13501-1:2007+A1:2009 en geclassificeerd als Bfl -S1.

Bekijk de vuurproef Super Coated versus Volkern kunststof

Tribar zoomfoto

Tri-Bar high resistant steel

Nooyen streeft naar een lange levensduur van de Tri-Bar rooster elementen in de Weep Wall door het gebruik van High Resistant Steel in plaats van standaard betonstaal (FEB 500). High Resistant Steel is een hoogwaardige legering met een hoog nikkel-, chroom- en kopergehalte en een zeer specifieke hoeveelheid silicium. In tegenstelling tot standaard betonstaal is de samenstelling van High Resistant Steel zeer nauwkeurig bepaald en daarmee uitermate constant. 

Het staal wordt koud vervormd en thermisch verzinkt. De zinklaag heeft een gemiddelde dikte van 100 tot 130 micron. Doordat High Resistant Steel in vergelijking met standaard betonstaal meer zink aantrekt, heeft het materiaal een langere levensduur. Met High Resistant Steel brengt Nooyen uitsluitend roostervloeren op de markt die kwalitatief ruim boven de NEN-EN-ISO 1461 norm liggen.